Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Az idei évhez képest 420 milliárd forinttal fordít majd többet az állam egészségügyre 2024-ben

2023. június 12. - GyémántPéter

Egy kérdéssel kezdenénk! Hogyan harcolhatunk a leghatékonyabban közlekedési balesetek ellen

  • Legyen gyors mentőhálózatunk,
  • A közlekedési balesetek sérültjeit modern kortermekben helyezzük el.

Vagy pedig:

  • Tanítsuk meg az embereket biztonságosan közlekedni
  • Fejlesszük az egyes gépjárművek baleset- védelmi felszereltségét

 stethoscope-g652003603_1280.jpg

Szeretnénk leszögezni, hogy minden, fent felsorolt elemre szükség van.

De, kezdjük az elején a védekezést, először is, tegyünk azért, hogy meg se történjen a baleset!

Minden más, ezek után jön.

Mindez arról jutott eszembe, hogy olvastam ma egy cikket arról, hogy jövőre mennyivel több pénzt fordítanak az egészségügyre, mindannyiunk adóforintjaiból (420 milliárd forinttal).

A politikusoknak szalagokat kell átvágniuk, kórházakat, rendelőket kell átadniuk. Ezzel a tevékenységükkel bekerülnek a híradásokba, tapsolhatunk nekik, hogy megint kaptunk valamit, biztonságban van az egészségügyi ellátásunk.

Azt, hogy sokkal jobban megtérülne az egészséges életmódra törekvés/nevelés, ezt támogatva államilag, mindannyian többre mennénk, az egy mellékes dolog. Azzal nem lehet villogni, hogy néhány ezer emberrel kevesebben vették igénybe az állami egészségügyet.

Fontos lenne az egészségünk kapcsán a felvilágosítás, annak tudatosítása, hogy mindenki a saját egészségéért felel.

Sokat segítene, ha az egészséges élelmiszereket csökkentett ÁFA-val vásárolhatnánk meg. Ha az edzőtermek látogatásához és sportszerek vásárlásához mindenki kedvezményt kaphatna. Abban az esetben, ha valakinek csökkenne a túlsúlya, vérnyomása, vagy rendszeresen sportolna, az miért ne kaphatna járulék kedvezményt?

Ha az állam arra áldozna, azt propagálná, hogy mennyivel boldogabb, hosszabb és értelmesebb életet élhetünk, ha egészségesek vagyunk. És azt, hogy ez egyedül rajtunk múlik. Nem az államon, nem a pénzen. Hanem egyedül rajtunk.

Mindenki jobban járna az egészséges életmód támogatásával, mind az állam, mind az egyes (boldog és egészséges) állampolgárok.

Persze, szüksége van a modern, jól működő egészségügyi ellátó rendszerre is. Csak az ellátórendszer is jobban működhetne, ha kevesebben és kevesebbszer vennénk azt igénybe.

Ha mindezzel egyetértesz, várunk Téged is a Hosszúélet Klubban, ahol egymást segítve teszünk azért, hogy hosszú és boldog életet éljünk egészségesen.

Várunk Téged is a Hosszúélet Klubba, itt tudsz jelentkezni.

 

Barátsággal:

Dr. Sefcsik Judit és Gyémánt Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr4818145050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása