Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Te hány évesnek érzed magad?

2023. február 17. - GyémántPéter

Öregszik a társadalom, de az idősebb generáció fiatalos szokásokkal tartja fitten magát.

face-g438aba6e7_1920.jpg

Ezer, 50 év feletti magyar embert kérdeztek meg az életviteli szokásaikkal kapcsolatban.

Kiderült, hogy nem feltétlenül az életkor, inkább olyan mérföldkövek, mint a nyugdíjba vonulás, a gyerekek kirepülése, illetve a nagyszülővé válás jelent éles határvonalat a korosztály életvitelében.

65 év körül érezhető éles átrendeződés a kiadásokban, szabadidős tevékenységekben, illetve visszaesés a mobilitásban, egészségi állapotban.

Általánosan javuló életminőségegészségtudatosság mérhető az 50 év felettieknél. A vizsgált generáció csaknem fele mindig szakít időt valamilyen mennyiségű mozgásra annak érdekében, hogy megőrizze egészségét. A vizsgált korosztály több mint harmada érzi úgy, hogy most egészségesebben táplálkozik, mint régebben, ötödük pedig odafigyel az elfogyasztott ételek kalóriarétékére is.

Az öregség fogalma relatív, az 50 év feletti korosztály jelentősen fiatalabbnak érzi magát, mint a valós életkora.

A tényleges és az érzékelt életkor között átlagosan hét év különbség van. A kor előrehaladtával egyre nyílik az olló, valamint megfigyelhető, hogy a tudatosabb, az egészségükkel többet foglalkozó generációtagok még az áltagosnál is nagyobb különbséget jeleznek a valós és az érzékelt életkoruk között.

Ha Te is szeretnéd jóval fiatalabbnak érezni magad, mint ahány éves valójában vagy, köztünk a helyed! Iratkozz fel a hírlevelünkre itt.

Legyél tagja a közösségünknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr2418051800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása