Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Vajon mi segíthet abban a legtöbbet, hogy tényleg egészséges, boldog és hosszú életet élhess?

2023. január 27. - GyémántPéter

Hogyan gondolkodunk, és jutunk el a cselekvésig? Nagyon érdekes folyamat. Valaminek a hatására (szeretnék szebbek, fiatalosabbak lenni, fájdalom nélkül élni stb.) elhatározzuk, hogy változtatunk az eddigi életmódunkon, és holnaptól aztán egészségesen élünk. Az elhatározás, majd ennek hatására a cselekvés fontos. De az elhatározás, majd a cselekvés igazából nem elég a tartós változáshoz. Szerinted, miért nem elég? Nézzük meg, hogy mi hiányzik még!

tree-g80cbab858_1920.jpg

Az egészséges életmód nevében is benne van, hogy az egészségre való törekvés az egész életedre, a mindennapjaidra is kihat.

Ezért fontos, hogy foglalkozzunk az egészséges életmód, mint szokás, „életprogram” kialakításával.

Annyira mélyen élnek bennünk a viselkedés mintáink, és a régi hiedelmeink, hogy gyakran nem elég akarni a változást.

Ezzel kapcsolatban, az amerikai Brigham Young Egyetemen 1993-ban végeztek egy pszichológiai kutatást. Megnézték, hogy az egyes alanyok, az életükkel kapcsolatos nagy változtatást milyen eredményességgel hajtották végre.

Az eredmények az alábbiak voltak:

  • Azok, akik azt állították, hogy komolyan akarják az életükben az adott változást, 10 %-os eséllyel változtattak valójában.
  • Azok, akik az időpontját is megmondták a változtatásnak, 40 %-os eséllyel változtattak valójában.
  • Azok, akik konkrét, kidolgozott tervvel rendelkeztek a változtatásra, 50 %-os eséllyel változtattak valójában.
  • Azok, akik valaki másnak ígérték meg, hogy meg is teszik, 60 %-os eséllyel változtattak valójában.
  • Azok, akik konkrétan meghatározták a pontos idejét annak, hogy mikor fogják megosztani az előrehaladásukat valaki mással, 95 %-os eséllyel változtattak valójában.

Mi ebből a tanulság? Hát az, hogy egy támogató közösséggel együtt könnyebb az egészséges életmódot megvalósítani, és tartósan fenn is tartani.

Igyekezz azon, hogy tagja legyél egy olyan közösségnek, amely az egészséges és hosszú életet tűzte ki célul. Így biztosabb, hogy sikerül!

További egészséggel kapcsolatos információkat kaphatsz, ha feliratkozol a hírlevelünkre: ide kattintva

Nagy segítség lehet számodra is az egészséghez vezető úton, ha tagja leszel egy támogató közösségnek. Várunk a Facebook csoportunkba: ide kattintva

Barátsággal:

Dr. Sefcsik Judit és Gyémánt Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr4118035614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása