Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Így maradhatunk egészségesek a városokban

2023. február 03. - GyémántPéter

Napjainkban a lakosság több mint fele városokban él, így kevesebb időt töltünk kint a természetben. Az elkövetkező évtizedekben még több ember fog a városokban élni. Jelenleg a városokban kevéssel több ember él, mint a falvakban. De, az urbanizáció hatására, 2040-ben az emberek 2/3 része fog városokban élni.

lockdown-g81004ed45_1920.jpg

Éppen ezért nagy jelentőségű a finn Egészségügyi és Jóléti Intézet kutatása, amely szerint, aki hetente legalább 8 órát tölt a szabad levegőn, azok körében jóval kevesebben szorulnak gyógyszeres kezelésre szorongás vagy depresszió miatt.

A természet jótékony hatása mindemellett a fizikai egészségünket is szolgálja, ugyanis átlagosan negyedével csökkenhet a magas vérnyomás és az asztma miatti kezelés kockázata is.

További egészséggel kapcsolatos információkat kaphatsz, ha feliratkozol a hírlevelünkre: ide kattintva

Nagy segítség lehet számodra is az egészséghez vezető úton, ha tagja leszel egy támogató közösségnek. Várunk a Facebook csoportunkba: ide kattintva

Barátsággal:

Dr. Sefcsik Judit és Gyémánt Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr3318040492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása