Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Az egészségügyben dolgozni sehol a világon nem könnyű

2023. március 10. - GyémántPéter

Egészségügyi dolgozók és támogatóik tüntettek egy hete Madridban. A szervezők egymilliós tömegről beszéltek.

laboratory-g7c233c99a_1920.jpg

A spanyol kormányzatot a koronavírusjárvány kirobbanása óta komoly bírálatok érik, mert a válsághelyzet nyilvánvalóvá tette, milyen munkaerőhiány alakult ki a kórházakban és szakrendelőkben.

"Csökkentették a fizetésünket ahelyett, hogy megemelték volna. Belerokkanunk a munkába, és nem kapunk semmilyen támogatást. A kihalás fenyeget minket" - nyilatkozta a Reutersnek a 61 éves Lilian Ramis, a madridi El Molar egészségközpont rangidőse.

Ez egy ilyen világ. Egyrészről egyre több az idős ember, amelyek tömege nagy feladatot ró az ellátó helyekre. Másrészt egyre kevesebben akarnak ilyen, fizikailag és mentálisan is nehéz munkát végezni. Ez nálunk is nagy probléma, de pl. a nyugat-európai egészségügyet is a kelet-európai munkavállalók tartják életben. Az a kérdés, hogy hozzánk honnan jönnek majd munkavállalók az egészségügybe?

Mi egy dolgot tudunk tenni a saját magunk érdekében: minél tovább egészségesek maradunk. Meg kell értenie mindenkinek, az egészségügy helyzete nem lesz jobb, akár mit is ígérnek a politikusok.

Iratkozz fel a hírlevelünkre: itt.

Lépj be a facebook csoportunkba is.

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr6018068840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása