Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Olcsóbb a gépet megfizetni, mint orvoshoz járni?

2023. február 24. - GyémántPéter

Akár ezt a tanulságot is levonhatta a látogató a múlt héten az év legnagyobb orvostechnikai szakmai konferenciájaként beharangozott, Lehetőségek és kihívások című rendezvényen.

microscope-gb53f2db83_1920.jpg

A bemutatkozó magyarországi szolgáltatások egyike, az AIPDerm például már a reklámjában is arra hivatkozik, hogy „a magánorvosi ellátás töredékéért, már 9990 forinttól” megvan a diagnózis, föl van írva a recept. A távolból, akár otthonról igénybe vehető bőrgyógyászati vizsgálatban mesterséges intelligencia (MI) támogatja az orvost.

A mobiltelefonos fotók és a páciens üzenete alapján az MI pillanatok alatt átfésüli hatalmas adattárát, benne mintegy kétmillió fényképpel. A gép 700 betegséget ismer, ez a bőrbajok 95 százaléka, és az AIP Labs szerint ennek nincs párja a világon. A gép így kiválasztja azt a három vagy öt betegséget, amelyet a legvalószínűbbnek tart.

Kicsit olyan ez, mint az önvezető autó.

Kérlek, írd meg nekünk, hogy Te rábíznád-e az egészségedet a mesterséges intelligenciára?

De, a gépi diagnosztizálás és gyógyítás mellett, szükséged van megfelelő információkra is, hogy hosszú és egészséges életet éljél.

Várunk Téged is a közösségünkbe!

Iratkozz fel a hírlevelünkre itt.

Lépj be a facebook csoportunkba is.

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr3818055808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása