Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

A vadgesztenye lett az idei év gyógynövénye

2023. február 10. - GyémántPéter

A vadgesztenyét mindenki ismeri. Ki nem játszott vele gyerekkorában? Közvetlen fogyasztásra -szemben a szelíd gesztenyével- nem alkalmas, de számos módon felhasználható gyógyászati célokra. A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGyT) Gyógynövény Szakosztálya 2023-ban ezért is választotta az év gyógynövényének.


chestnut-gaa0e0cc1a_1920.jpg

Milyen egészségügyi problémákra jó a vadgesztenye?  A növény kivonatát tartalmazó kenőcsök, krémek külsőleg, a kapszulák, tabletták pedig belsőleg alkalmazhatók a vénás keringési problémák - visszértágulat, visszérgyulladás, aranyér - enyhítésére, valamint ezek súlyosbodásának lassítására.

A vadgesztenye-kivonat tartós alkalmazása csökkenti az érfalak károsodását, javítja a vénák falának rugalmasságát, és közvetlenül mérsékli a panaszokat (nehézláb-érzés, ödéma, fájdalom).

Blogunk olvasói azt is tudják, hogy a keringési problémák, civilizációs betegségekre vezethetők vissza. Nem a semmiből jönnek, okai: kevés mozgás, nem megfelelő táplálkozás, túlsúly. Azt javasoljuk, hogy a vadgesztenye készítmények alkalmazása mellett (ezek csökkentik a tüneteket), a kiváltó okokat is szüntessük meg.

Ennek eredményeképpen, keringésünk, és az életminőségünk javulni fog.

Barátsággal:

Dr. Sefcsik Judit és Gyémánt Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr618046210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása