Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Mi az a mindenkire jellemző tévedés, ami Téged is megakadályoz abban, hogy elérd a kitűzött céljaidat?

2022. december 16. - GyémántPéter

Ez aztán mindenkire vonatkozik! Nincs kivétel. Elhatározunk valamit (megtanulunk spanyolul, rendet tartunk magunk körül, holnaptól futni járunk), aztán egy idő után abbahagyjuk. Miért van ez? Pedig, még az elején tényleg komolyan gondoltuk! És mégis … Elbukunk, és folyton abbahagyjuk az életünk jobbítását.

woman-g405c13152_1920.jpg

Nagyon könnyen túlértékeljük egy-egy meghatározó pillanat jelentőségét, és ugyanilyen könnyen alábecsüljük a napi szintű, kis változtatások értékét. Igen gyakran győzzük meg magunkat arról, hogy a masszív sikerhez ugyanolyan masszív cselekvésre van szükség. Akár fogyásról, akár nyelvtanulásról vagy naplóírásról van szó.

Pedig az élet nem így működik. A fejlődés nem lineáris. A fejlődés vágyától hatva, beleteszünk sok energiát abba, amit fontosnak tartunk elérendő célként. De, az eredmények csak később jelentkeznek. Ez az, amivel mi emberek, általában nem számolunk. Türelmetlenebbek vagyunk annál, hogy ezt elfogadjuk. Elveszítjük a hitünket abban, hogy a befektetett munka megtérül majd, ha kitartunk. És ilyenkor, a hitünkkel együtt a lendületünk is alábbhagy.

Ilyenkor kell egy közösség, akikkel hasonló dolgokra törekszünk, és egymást lelkesítjük, biztatjuk, és ez a pozitív energia, ami felénk árad, túllendít majd a „hitehagyott” állapoton.

Hogy miért írtam ezt le a „Hosszú és egészséges élet” blogon?

Hát azért, mert az egészséges életre való törekvés is egy olyan kihívás, amit egy támogató közösséggel együtt könnyebb elérni. Ehhez át kell alakítani a mostani életünket, és beépíteni abba az egészséges szokásokat. És itt a lényeg! A szokásaink átalakítása. Csak ez hozhat tartós eredményt.

Az életünkbe beépített apró változások, hosszú távon lélegzetelállító eredményeket hoznak. Matekos hasonlattal, ez olyan, mint a kamatos kamat.

Tudod, a hosszú és egészséges élet nem sprint, hanem maraton.

Legyen bőség, béke és egészség!

A „Hosszú és egészséges élet” hírlevelünkre itt tudsz feliratkozni:

https://www.subscribepage.com/p3r4t1_copy

Támogató közösség vár a zárt facebook csoportunkba:

https://www.facebook.com/groups/441240391388212

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr618003708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása