Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Mi az a 3 + 1 dolog, amit, ha megteszel akkor győztesen jöhetsz ki ebből a nehéz helyzetből?

2022. szeptember 23. - GyémántPéter

Előre bocsátanám a most következőkkel kapcsolatban, hogy örök optimisták vagyunk.

Ezért nem panaszkodunk a kialakult helyzet miatt-hiszen azon mi nem tudunk változtatni- hanem keressük a megoldásokat.

road-gf8a0c8045_1920.jpg

Az ukrajnai háború kitörése óta egyre vadabb mértékben elszálló energiaárak és a már előtte is meglódult infláció együttesen olyan helyzetet teremtett, amelynek hatására várhatóan gazdasági visszaesés következik az egész Europában.

A száguldó  infláció elképesztő ütemben emészti fel a fizetéseket. Ez a hatás át fog gyűrűzni az egészségügyre is, ami a lakosság egészségi állapotát, a magánellátás áremelkedését és az általános orvoshiányt nézve rendkívül veszélyes kombinációvá állhat össze nagyon hamar.

Nemzetközi viszonylatban is rossz a magyarok egészségügyi állapota. A vezető halálokok között még mindig olyan betegségek szerepelnek, amelyek megelőzhetőek vagy kezelhetőek lennének – ebben felelőssége a mindenkori egészségpolitikának és a lakosságnak is van. Az egészségtelen életmód és az omladozó egészségügyi rendszer együttesen oda vezet, hogy a betegek egyre többen vannak, de az ellátási kapacitás egyre szűkösebb, így nem jutnak időben terápiához.

Az olyan problémákkal, amik bőrgyógyászt, nőgyógyászt, fogorvost, szemorvost kívánnak, már egyre többen a magánszektorban keresnek gyógyulást, ahol jellemzően gyorsabban kapnak időpontot, és több időt tud foglalkozni velük az orvos.

Az Európai Unióban Magyarország az ötödik helyet vívta ki magának azon országok sorában, ahol az egy háztartásra jutó jövedelemből arányaiban a legtöbbet költik egészségügyi szolgáltatásokra.

Az infláció emelkedése azonban egészen biztosan áremelést hoz a magánegészségügyi szektorba. Az elmúlt három évben a magánszolgáltatók átlagosan nagyjából 20 százalékkal emelték az áraikat, amit az infláció, a bérköltségek és a rezsi árfelhajtó hatása tovább fog növelni.

A magánegészségügyben az első szakorvosi konzultációk átlagos díja a húszezer forint közeli szintről a harmincezres szintre drágult,

A piac – az egészségügyi piac is-így működik: nőnek a bér és rezsiköltségek, akkor nőni fognak az egészségügyi szolgáltatások, és a gyógyszerek árai is.

Feltehetjük a kérdést: ki engedheti meg magának, hogy beteg legyen?

  • Hogy ne tudjon dolgozni,
  • Hogy fizesse az egyre magasabb egészségügyi ellátások költségeit

Az egyetlen megoldás számodra is, hogy leszámolsz a civilizációs betegségekkel:

  • a magas vérnyomással, és a több szív és érrendszeri betegséggel
  • a mozgásszegény életmóddal
  • a túlsúllyal
  • a stresszel, a rohanó életvitellel

Vagyis, életmódot váltasz:

  1. Egészségesen, és mértékletesen táplálkozol (sok gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű kenyér, hal, feldolgozatlan élelmiszerek)
  2. Sokat vagy a szabadban, ahol sportolsz, mozogsz (futás, kerékpározás, kirándulás)
  3. Kevés alkoholt fogyasztasz

+ 1 Derűsen, mosolyogva szemléled a világot, és mindenben meglátod a szépet és a jót.

Mi hiszünk ebben. Sőt… Tudjuk, hogy csak ez segíthet!

Ui.: nem könnyű az életmód váltás, sokkal könnyebb benne maradni a korábbi életmódodba. Igen ám, csak tudjuk, hogy mindez hová vezet.

Rövidesen jön: a következő hírlevelünkben folytatás, arról, hogy miért olyan nehéz az életmódváltás, és ki az a félelmetes ellenség, akit le kell ehhez győznünk.

A folytatásra, a következő hírlevelünkre itt tudsz feliratkozni:

 

.

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr5717938216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása