Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Mi tesz boldogabbá minket: ha kevesebb minőségi kapcsolatunk van, vagy ha több, de felszínes?

2022. november 16. - GyémántPéter

Szerintem mindenkinek van erre válasza, és ezek a válaszok eltérőek. Kinek az egyik, kinek a másik változat a szimpatikusabb.

team-gbe3c98671_1920.jpg

És ott vannak a tudósok, akik ezt kutatják. Ez, a közösségi hálózatok világában -ahol több száz vagy ezer „ismerősünk” is lehet- nem is olyan marginális kérdés! Sőt, tovább megyek: életfilozófiát meghatározó kérdés.

A barátok jobban befolyásolják az életminőségünket, mint gondolnánk. Legyen bár több ezer Facebook-kapcsolatunk, mintegy százötven embert tudunk ismerősként fejben tartani Robin Dunbar világhírű brit antropológus, evolúciós pszichológus szerint.

Miért fontos, hogy legyenek barátaink?

  • Örömet okoznak számunkra
  • Közeli barátok száma pozitív hatással van a mentális épségünkre
  • Közeli barátok száma pozitív hatással van jólétünkre
  • Közeli barátok száma pozitív hatással van a fizikai egészségünkre

 Azoknak az embereknek, akiknek öt közeli barátja van, beleértve a családtagokat is, kevesebb betegséggel kell megbirkózniuk, és tovább is élnek.

Azoknak az embereknek, akiknek ötnél jóval több barátjuk van, kevesebb idejük jut egy-egy személyre, a kapcsolatok kevésbé lesznek minőségiek. Így a mentális és fizikai egészségükre kevésbé lesz pozitív hatással a kapcsolati hálójuk.

Ha érdekelnek a hosszú és egészséges élettel kapcsolatos információk, iratkozz fel a hírlevelünkre: ide kattintva.

Ha hozzád hasonló, egészség-tudatos, pozitív gondolkodású emberek társaságában jól érzed magad, várunk a facebook csoportunkba! Kattints ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr1117980332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása