Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Vajon miért ilyen rossz az egészségi állapotunk?

2022. december 09. - GyémántPéter

A kérdés álszent, mert a választ úgy is tudjuk�

belly-g090a961b8_1920.jpg

Ez a poszt nem azért született, hogy rémisztgessünk. Hanem azért, hogy elgondolkodj az okokon, és ha megvan számodra az ok, akkor cselekedj úgy, hogy ne fenyegessenek az alábbiakban leírtak.

A Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság (META) rendezvényén bemutatott kutatás szerint, a 30 és 64 év közötti magyarok egészségi állapota rossz, és ennek a ténynek ezek a nem túl rózsás következményei:

  • Alacsony, várható átlagéletkor
  • Korai elhalálozás
  • Kevés, egészségben eltöltött életévek
  • Túlterhelt egészségügy
  • Rengeteg betegállomány/kieső munkaidő

Valószínűleg, senki sem így tervezte. Hiszen ennek a korosztálynak kellene a vállán vinnie az egész társadalmat. Csak így alakult?

A kutatók a rosszabb magyar mutatókat életmódbeli kockázatokkal magyarázták:

  • Dohányzás
  • Egészségkárosító ételek fogyasztása
  • Rendszeres alkohol fogyasztás

A szakemberek szerint az egészségkockázatok visszaszorításával jelentősen csökkenthetők lennének a veszteségek Magyarországon, de ehhez a megelőzésre kellene több erőforrást fordítani.

Jó tanács: ne várj arra, hogy majd az „illetékesek” megoldják a problémát! Te magad tegyél azért, hogy jobb legyen az egészséged, és ne legyél kitéve a rossz egészségi állapot következményeinek!

Ehhez kell elhatározás, terv, információ és segítség. Mi mindezekben segítünk Neked.

Hajrá! Remélem, Te is úgy döntesz, hogy minden nap teszel az egészségedért. Kezd azzal, hogy feliratkozol a hírlevelünkre, és olvasod a hosszú és egészséges életről szóló blogunkat.

https://www.subscribepage.com/p3r4t1_copy

Olvasd a „Hosszú és egészséges életről” szóló blogunkat:

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr9617998410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása