Hosszúélet Klub

Hosszúélet Klub

Isten óvja a királynőt!

2022. június 24. - GyémántPéter

Egy hosszú és egészséges élet című blogról nem hiányozhat a brit királynő: II. Erzsébet. Aki 1952 február 6. óta van trónon. Amikor ezeket a sorokat írom, 96 éves. Férje Fülöp edinburgh-i herceg (1921–2021), 100 évig élt.

queen-ged1e04dbf_1920.jpg

Ne gondoljuk azt, hogy könnyű neki! Sok ezer fogadáson és tárgyaláson vett részt, az egész világon. Ez rengeteg fárasztó utazással járt. Ezeken a ceremóniákon mindig megfelelő szellemi és fizikai állapotban, gondosan kiválasztott öltözékben és frizurával kellet megjelennie. Beszédeket is kellett tartania, amelyeket nyilván nem ő írt, de akkor is ezeket megfelelőn el kellett mondania, ami rengetek készüléssel járhatott. Én nem cserélnék vele!

Daren McGrady korábbi királyi séf szerint a királynő titka abban rejlik, hogy szigorú étrendet tart, és nagyon odafigyel a rendszerességre. Nézzük meg, hogy egy átlagos napon mit eszik a királynő:

Reggeli:

Egy kevés müzli, teljes kiőrlésű gabonából, + kevés gyümölcs.

(néha, különleges alkalmakkor rántotta, vagy füstölt lazac)

 Ebéd:

Étkezés előtt egy iszik egy kis gint. Utána következik a kedvence, grillezett doveri nyelvhal, vagy sült csirke. Köretként párolt zöldségeket fogyaszt, például spenótot vagy cukkinit.

 Tea:

A királynő nem lenne igazi angol hölgy, ha délután 5 órakor nem inna egy Twinings Earl Grey teát, egy kis tejjel, hozzá pedig csokoládés keksztortát, vagy gyümölcsöt fogyaszt.

 Vacsora

Fácán vagy őzhús, köretként párolt zöldség. Étkezés után pedig egy pohár pezsgő.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszuesegeszsegeselet.blog.hu/api/trackback/id/tr7817865823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása